Monday, November 29, 2010

Pengalaman Pertama..Sedih...

Tanggal 27 November 2011 memula aku tgk date mmg best la pasai tarikh aku tunang dulu ngan hubby aku..kira dah 5 thn berlalu..Dlm 5 thn ni la pengalaman ni yg aku mmg tak leh nak lupa..mmg sedih giler n sakit hati aku rasakan... sedih pun ada...

Kisah dia cam gini,pg sabtu aku mmg sakit sgt kepala ni sampai nak pecah pun ada..sampai aku nangis la..aku mmg ada migrain tp dah lama baik..tp dlm mmgu ni aku mmg tak sihat pun...lgpun period aku pun cam biskut kejap ada kejap tak der...entah arr aku mls nak pk...lgpun hubby tak der dia g outstation kat langkawi...petang sabtu bru lek..mkn ubat pun tak jd pe...huuuuuhuhuu
bla mlm menjelma aku rasa badan aku ni cam seram sejuk je...aku pun tak tau pasai pe..nasib la hubby aku dah balik leh la dia tlg gak kan aku ni ha...Dia tgk aku ni lain mcm je dia pun bg tau kwn dia pasai aku..time tu kaki belah kiri aku mmg la sakit...aku dah rasa sakit dari raya ari tu tp tak la sakit sgt cam ari tu...bla kwn dia tgk aku je dia kata ada benda dlm badan aku....
Korunk nak tau apa ada kat aku ...huuhhuuh mmg sedih da ,,,dekat bahu aku kiri kanan ada paku karat...patut la badan aku mmg rasa sakit n tak sedap badan...bkn tu je..ada lagi barang dlm perut aku..benda tu ada kat rahim aku...aku dgr tu aku nangis tau...sapa la yg iri hati sgt kat aku ni...aku tak wat pe pun kat org tu...tp sampai hati dia wat aku cam gini...Nasib la kwn hubby aku leh buangkan benda tu,,,klu tak tau tak...tp mmmg sakit satu badan aku...klu katbahu ni mmg tuhan aje yg tau sakitnya cam ner...Last2 aku pun balik la umah mak aku...ti me kaki kiri aku sakit gak ler...tangan sakit sume la sakit...
Bla sampai je kat umah mak aku tetiba aku rasa kaki kiri aku mmg cam tak nak jalan la...dok henjot2 last2 bapak aku ckp pasai pe entah la pak tetiba je kaki ni tak leh nak jalan...aku nangis2 la sakit sangat...last2 bapak aku tlg urutkan kaki ku yg sakit ni...sambil2 tu aku siap kata pe selalu aku tgk org je sakit cam gini la ni aku lak yg terkena...maybe tu la dugaan yang beso Allah bagi kat aku...aku redha dengan apa yang terjadi...sambil tu lak aku terpikir klu aku mati sapa nak jaga fauzan n hubby aku...cian kat diorg...tp tu la namanya hidupkan...
Patut la selama ni aku sakit je kepala n badan ni rupanya ada brang dalam badan aku...tp kita ni mana nak tau org disekeliling ni ramai yg dengki n cemburu kan...aku berdoa la semoga org yg buat aku tu cepat2 bertaubat...sementara pintu taubat masih terbuka...Aku bersyukur gak dengan apa yang dapat ni pasai kita dapat jadikan sebagai pengajaran n lepas ni kena la kita berhati2 dalam menjalani kehidupan.amin...ini la pengalaman aku yg tak dapat dilupakan dalam seumur hidup aku...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...