Tuesday, November 15, 2011

PROGREM DIET...

SYARAT2 CDCS
SYARAT2 CABARAN DIET CUTI SEKOLAH SESSI 2011....

1- Program akan bermula pada 20 Nov 2011 dan berakhir pada 1 Januari 2012. (6 minggu)

2- Yuran penyertaan = Takde. Free of charge. Cuma perlu mendaftar sebelum cuti sekolah bermula.

3- Peserta perlu mempunyai berat melebihi berat ideal. Kalau dh terlalu kurus tp nk turunkan juga berat, merbahaya tau! Pihak penganjur taknak bersubahat & bertanggungjawab....

4- Kemenangan berdasarkan 1. Berat paling byk turun & 2. LWP (Lose Weight Percentage) tertinggi. (2 pemenang)

5- Wajib ada BLOG. Perlu update apa yg patut. Kalau ada gambar lg bagus. At least seminggu sekali pun cukup.

6- Wajib ada gambar (full) + gambar timbangan pada 21 Nov 2011 & pada 1 Jan 2012. (Sbg bukti)

7- Timbangan mingguan adalah pada hari Ahad (masa terpulang samada waktu pagi, tghari @ ptg tp mesti dibuat pd hari yg sama. Sila maklumkn kpd penganjur kalau tak blh nak update. 3 kali gagal update = anda tersingkir.

8- Cara diet mengikut citarasa masing2. Boleh cuba makan produk diet, jaga pemakanan @ senaman. Yg penting jgn sampai memudaratkan diri.

9- Hari AHAD adalah hari timbangan. Free day? Ikut pilihan sendiri. Kalau ada kenduri pd hari Ahad, dinasihati, timbang dulu berat seblm pegi melantak....

10- Boleh tarik diri atas alasan munasabah. Cth: Termengandung masa cabaran @ cik abg tak bagi kuruskn badan ;D

PENYINGKIRAN BERLAKU KALAU

1- Berat naik 3 kali

2- Tidak update berat sebanyak 3 kali

3- Anda mengandung @ sakit parah

4- Anda tak snap gambar & tak update langsung blog tentang program ini.

5- Anda buat liposuction

TARGET UTAMA = TURUNKAN BERAT
(cut & paste dr Program Diet 50 Hari. Zelia jgn mare yer...)

HADIAH:
Bergantung kpd penaja. Lg ramai sponsor, lg byk hadiah. Jd jika ada sebarang penajaan terutama drp mereka yg ada bisnes, hrp2 peserta dpt uar2kn kat dlm blog @ fb masing2. Moga2 sapa2 yg menaja ni akan dimurahkn rezeki sbb murah hati menyumbang hadiah utk para pemenang.

JGN BERLENGAH LAGI. JOM LA JOIN CABARAN NI. MANA LER TAU ANDA PEMENANGNYA...

3 comments:

HaLiMaTuN SaAdIaH said...

alamak sowi lambat reply kat blog..ehm contest yg ni lah..awk join ke? kat fb kmmk..

me said...

o ye ke..so ada peluang lg x???cam ner ni...sy mmg nak join la...

Rosh said...

nk tnya.. d fb kmmk tu pakai nama apa yer... nk hapdet nama peserta ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...