Thursday, January 5, 2012

Sesi sekolah dah bermula


gambo fauzan yg dok sibuk menngalor tu...time ni dia x der nak wat keje skolah

First time aku mengantok anak ke sekolah..bkn sekolah rendah punya hanya tadika je pun...tp mmg excited la kan..pg la aku dah bangun kejutkan fauzan bgn pagi...menangis la pulak..nak mandi pun nangis...cam ni payah la aku nak g keje...cam ner nak skolah...last2 dia akur ikut ckp aku n siap2 g skolah tadika dia...

Sampai2 je x mo masuk lak..ah sudah jgn wat perangai la ye syg...siap abis daftar n byr yuran je aku amik tempat dok sebelah dia..nasib la member skolah aku pun saing ngan aku anto anak dia..ok la tu...



jam dah kul 9.30 aku pun siap2 la nak balik n tggu luar...memula dia pun nak balik gak...aku pun kuarkan la buku kerja umah dia soh colour n tulis...ok la...pas tu dlm 30 minit pas tu aku kata
mama : jan, mama nak balik umah nenek ye
jan : jan pun nak ikut gak..x mo skolah
mama : angin la aku dia kata x nak skolah

pujuk punya pujuk ok la..aku dok luar..last2 tgk dia dah maik beg nak balik sama...last2 cikgu kata fauzan masuk ye...dgn marahnya anak aku pun akur ngan perintah cikgu,..aku pun pe lgi terus la balik umah pasai ada org meninggal depan umah mak aku...

tepak kul 12.00 tgh hari aku pun amik la anak aku kat skolah...bkn main suka lg tgk muka dia...mcm2 la dia kata dlm kete...aku tgk dia dah sonok skolah ...mama sok jgn lupa pakai baju skolah n kasut skolah ye...syukur sgt ler...

petang tu aku ziarah along bersalin kat hospital Sg. Buluh...dapat bby gurl lg...sonoknya baku bla lg nak dapat bby gurl...hehehe tggu je la thn ni cam ner...hehehe

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...