Friday, June 13, 2014

Kemunculan Baby Firas


Entry kali ni nak cite dah 6 tahun tggu anak ke-2 akhirnya dengan kuasa tuhan aku dikurniakan anak..syukur sgt2 la padamua Ya ALLAH kerana dimakbulkan doa aku dan juga suami untuk menerima hamba ALLAH yang sangat aku sayang. Untuk pengetahuan maybe aku payah dapat baby coz aku senggugut yang agak teruk juga la..klu sapa yg pernah kena senggugut tahu la cam ne rasa sakit tu..x pe kita abaikan kisah tu..hehe

Sebelum aku disahkan mengandung aku ni jenis diet yang amat ketat sekali kerana lepas bersalinkan fauzan dulu aku badan aku bagai dipam..pam... yang aku sendiri pun x sedar makin lama makin chubby n chubby...dr berat lepas bersalin 65 naik ke 78kg tanpa aku sedar..yg aku tau mkn..mkn dan makan...badan makin kembang dan terus..terus...kembang...baju pun makin la makin beso dr saiz s terus ke saiz xl...wahhh tidakkkk...

Dipendekkan cite aku pun bermula diet n terus diet sampai la aku tidak sangka yang aku leh slim cam sblm kawin dulu..hahha sonok mmg x terkata...time tu pulak aku game bola jaring sempena sukan jabatan di Terengganu so pe lagi aku pun mula la join...lgpun lama dah aku tinggalkan game ni dr sekolah menengah lagi..main punya main aku pun wasa cam x sedap badan je time tu..mkn je kejenya pasai selama aku diet aku jarang amik nasi..org kata diet xmkn nasi la...

Balik umah je aku pun mula cuti pasai cam bdn ni x sihat je..aku ingat pasai lama dah x join game outdoor ni..last2 aku pun g la farmasi saje je beli UPT..tp aku simpan dulu pasai mls nk test lgi..bla petang tu aku lelap jap pasai lum masak lgi..lelap punya lelap aku mimpi brest aku meleleh ngan susu...punya la terkejut so aku pun bangun dan mandi n lepas solat asar aku saje try UPT saje nak tau betui ke aku ni pregggy..mmg terkejut la bla aku tgk 2 line so maksudnya aku dah preggy...Ya Allah syukur sgt2 benda yang aku tggu selama ini menjadi...sonok mmg x terkatala...

Bla hubby balik je aku dah siap buat minum ptg n sae lepak2 depan umah sambil tgk fauzan main di laman...bla hubby alik dia terus kata baby tgh buat apa tu...dlm hati cam ne dia tau aku ni preggy?? aku x kata pe pun just senyum je la..aku letak UPT tu di atas almari sae je letak nk bg tau yg aku ni preggy..lepas solat maghrib baru la dia tgk atas mej ada apa..masa tu aku tgh baca al-quran...so bla dia Nampak benda tu (UPT) terus dia menjerit dan kata abg nk dpt bby lgi ke..sonoknya tgk dia n siap peluk2 lagi masa tu...gumbira je tgk airmuka dia..syukur sgt2 masa tu...fauzan pun masa tu x tau apa pun cume kat 'mama nk dpt bby lg ke'???

Aku wisau takut dia x nk terima kenytaan yang dia akan dapat adik pas ni...so aku pun bg tau pas ni fauzan aka jd abg..tgk muka dia cam x suk je..aku redha n pasrah je bla tgk muka dia...walau apa pun aku kena jaga bby ni memmandangkan aku dah lama x preggy so mmg kena jaga la..

2 comments:

yusfauliza Mohd Yunus said...

upload le gmbr firas...hihihihihihi

Leyla said...

tggu aku akan upload tuk kelahiran dia...entry lum update lagi..hehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...